Podcast ramadan en diabetes

In deze maandelijkse podcast praten de mensen van Stichting Langerhans je bij over actuele zaken rondom Diabetes Mellitus type 2 voor de huisartsenpraktijk. Fatima Malki werkte als expert mee aan een aflevering over diabetes en de Ramadan.

Zondag 10 maart tot dinsdag 9 april is de ramadan dit jaar. Voor mensen met diabetes die mee willen doen aan de ramadan is dit een bijzondere uitdaging. Tijdens de ramadan verandert er veel: het dagritme, het aantal maaltijden, de hoeveelheid calorieën en koolhydraten en eventueel lichamelijke activiteit. Als mensen met diabetes geen rekening houden met deze veranderingen is de kans groot dat ze ontregeld raken. Dat kan veelal voorkomen worden.

Daarnaast bespreken we natuurlijk onze vaste rubrieken ‘diabetes in de praktijk’, ‘de bladen’ en een casus van het forum. Dit keer over een artikel in H&W met als titel: Farmaceutische marketing beïnvloedt anderen, maar mij niet!

Afsluitend een casus van het forum: LADA, C-petide en antistoffen.

Deze aflevering wordt gepresenteerd door Bas Houweling, kaderhuisarts diabetes, en Petra Dogger, diabetesverpleegkundige en praktijkverpleegkundige.

 

Beluister de podcast

Netwerkbijeenkomst 2024

Op woensdag 13 november aanstaande vindt de netwerkbijeenkomst plaats.

Laatste nieuws

Jouw mening is nodig!

Voor het verder professionaliseren van ons netwerk, en het op de kaart zetten van de VS...

Topics van de ATTD voor de klinische praktijk

In deze video neemt Fatima Malki de kijker mee in de highlights van de ATTD. Daarnaast...